ΕΣΠΑ – Ανταγωνιστικότητα: 2 ΝΕΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ+ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

espa 1 768x461 1

Στις αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διπλή δράση για την ενίσχυση νέων και υπό σύσταση επιχειρήσεων του προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027 συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ που θα σπάσει σε δύο προσκλήσεις, μια αποκλειστικά για τουριστικές επιχειρήσεις και μια για όλες τις υπόλοιπες.

Αναμένεται ότι η προδημοσίευση των νέων προγραμμάτων θα γίνει τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου, με την υποβολή αιτήσεων να προγραμματίζεται για αρχές του επόμενου μήνα, προσφέροντας έτσι αρκετό χρόνο για την προετοιμασία των επιχειρήσεων που θέλουν να υποβάλουν αίτηση. Ωστόσο, αυτές οι νέες δράσεις έρχονται με αυξημένες απαιτήσεις.

Οι νέες απαιτήσεις

Συγκεκριμένα, για να ενταχθούν στις νέες δράσεις, τα επενδυτικά σχέδια πρέπει να είναι ώριμα και όχι στο στάδιο της ιδέας. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διαθέτουν τις απαραίτητες άδειες ή να έχουν ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έκδοσή τους. Επιπλέον, θα πρέπει να συνοδεύονται από ένα λεπτομερές επιχειρηματικό σχέδιο και να έχουν εξασφαλισμένη την αναγκαία χρηματοδότηση από τους ίδιους τους επενδυτές. Ο βασικός στόχος αυτών των αλλαγών είναι να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα των επενδυτικών σχεδίων και η ικανότητα των επιχειρήσεων να τα υλοποιήσουν εντός διετίας. Επίσης, θα δίνεται μεγάλη σημασία στη δημιουργία θέσεων εργασίας, η οποία θα ελέγχεται αυστηρά.

 Αρμόδιοι παράγοντες σημειώνουν ακόμη πως λόγω των νέων αυξημένων απαιτήσεις για την υποβολή αιτήσεων που φέρνουν οι νέες δράσεις, και οι οποίες θα ισχύουν και σε άλλες αντίστοιχες δράσεις του ΕΣΠΑ από εδώ και πέρα, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των συμβούλων για την προετοιμασία του φακέλου τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *